Language Switcher

Top Panel
expensive watches replica watch.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΣΠΕΡΙΔΑ

 

για το σωστό τρόφιμο, το καλό ποτό, την υγιεινή διατροφή
 

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 το απόγευμα,     
 

στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ (π. ΤΕΙ Πειραιά) Π. Ράλλη & Θηβών 250   *
                          

Μέρος Α (7-8μμ).  Παρουσίαση δύο βιβλίων, με  θέμα τις  
 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ: 

 

από τα παραδοσιακά μέχρι τα νεοφανή τρόφιμα και καινοτόμες τεχνολογίες
των    Κωνσταντίνου Σφλώμου  (Καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας)   και Θεόδωρου Βαρζάκα (Αναπλ. καθηγητή ΤΕΙ Πελοποννήσου).     
 

Αποσπάσματα  των βιβλίων θα παρουσιάσουν οι:


Ισραηλίδης Κλεάνθης, Διευθυντής Ινστιτ. Τεχνολ. Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ Δήμητρα
Καλοκαιρινός Αντώνιος, Καθηγητής Τμήματος Χημείας, ΕΚΠΑ
Καραθάνος Βάιος, Καθηγητής Τμήματος  Διαιτολογίας-Διατροφής, Χαροκόπειο Παν/μιο
Ντουρτόγλου Βασίλειος, Καθηγητής Τμημ. Οινολογίας-Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας
Τσάκνης Ιωάννης, Καθηγητής/Διευθυντής ΣΤΕΤΡΟΔ, ΤΕΙ Αθήνας.
 

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Δρ. Κατσαρός Νικόλαος, επιστημονικός συνεργάτης ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», π. Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Θέματα που θα σχολιαστούν, αφορούν:


 φυτοχημικά τροφοφάρμακα από το  ιπποφαές του Μεγαλέξανδρου
το αλκαλικό νερό  και την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού
Επιχειρηματικά Σχέδια για παραδοσιακές καλλιέργειες και καινοτόμα προϊόντα
τον άκρατον οίνο του Ομήρου, τον  κυκεώνα του Αριστοφάνη, το «κρασί» χωρίς αλκοόλ και τα κρασιά χωρίς συντηρητικά (θειώδη)
την υγιεινή και την ασφάλεια του μοσχαρίσιου και του αλογίσιου κρέατος
Την παρουσίαση των βιβλίων (7-8μμ),  θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση
 Στο τέλος της Εκδήλωσης, θα γίνει οργανοληπτική δοκιμασία (γευσιγνωσία) παραδοσιακών/βιολογικών τροφίμων και ποτών, με την ευγενική προσφορά  χορηγών της Εκδήλωσης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Οδηγίες πρόσβασης στο ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ: http://teipir.gr/googlemap/index.html       
 

Μέρος  Β (8-9μμ). Μουσικά κομμάτια  γραμμένα για τρόφιμα και ποτά                        

1.  Τίνα Μαλικούτη – Σοφία Μοσχογιάννη , πιάνο - 4 χέρια
 F. Schubert: 4ο μέρος (Θέμα και Παραλλαγές) από το Κουιντέτο με πιάνο έργο 114, γνωστό με το όνομα «Κουιντέτο της Πέστροφας» [μεταγρ. για πάνο-4 χέρια]
Dvorzak: 2 Σλαβονικοί Χοροί έργο 46, αρ. 1 και 8.
G. Verdi: “Libiamo ne ‘lieti calici” («Ας πιούμε από τα εύθυμα κύπελα») από την     πρώτη Πράξη της όπερας Τραβιάτα. [μεταγραφή για πιάνο – 4 χέρια] 2.Από το  λαϊκό ρεπερτόριο, το φοιτητικό συγκρότημα Καραμέλες με Ούζο ΣΤΕΤΡΟΔ   (Βασιλείου Ισμήνη, Γενάρης Νίκος, Γονιδάκης Μιχάλης, Κωνστάντη Ελβίνα, Πάσιος Λεωνίδας, Φρουδάκη Δήμητρα), θα  παίξει:
Χρυσοπράσινο φύλλο / Γη της λεμονιάς, της ελιάς  (Μ. Θεοδωράκη)
Πασατέμπος (Ιμάμ Μπαϊλντί)
Συνταγές μαγειρικής (Χαΐνηδες)
Αφράτη σα φρατζόλα (Μ. Βαμβακάρη)
Γκαρσόνα  (Χ. Αλεξίου)
Μέρος Γ΄ (9-10μμ). Οργανοληπτική δοκιμασία τροφίμων και ποτών
Θα δοκιμαστούν και θα καταναλωθούν (με μέτρο):τυριά, κρασιά, ψωμιά, ελαιοκομικά προϊόντα, χυμοί κ.ά. παραδοσιακά βιολογικά τρόφιμα (ακόμα και γάλα γαϊδούρας) που προσφέρουν οι
Χορηγοί  της εκδήλωσης


Αγρόκτημα onnosfarm – Παπλιάκας, Σέρρες
 

Άρτος και γεύσεις ζύμης, Σαχινίδης Παναγιώτης
 

Βιολογικές καλλιέργειες ,Π. Μπαρούτας, Βαρνάβας Αττικής
 

Βιολογικό Πετιμέζι Καραγγελής Γεώργιος, Καλαμάτα
 

ΒΙΟΡΥΛ Α.Ε.


Γεωπονικές Επιχειρήσεις Χορομίδη
 

 Coca-Cola HBC


Ε & Κ Στεργίου, Εργοστάσιο αρτοποίας-ζαχαροπλαστικής, Μεταμόρφωση Αττικής
 

Εργαστήριο Γάλακτος, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ –A
 

Ευρωπαϊκό Μουσείο Άρτου
 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επιστήμη Οίνου και Ζύθου», ΤΕΙ-A
 

ΝΟΤΑ - All About Print.
 

Οινοποιείο Ανατολικής Πυλίας,  Καραγγελή Νικολάου, Μεσσηνία
 

Οινοποιείο Νικολού, Κορωπί
 

Παιδικά Χωριά  SOS
 

Παραδοσιακά προϊόντα αγροκτήματος, Θ. Τσικνιά
 

Pure Fine Selection, Κωνσταντίνος Ποτού
 

Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ-Α--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Περισσότερες πληροφορίες: στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Collection

Newsletter

Join us and receive newsletters from us ....

Find Us

Bakery: Mantzouraki Street 2, Filothei-Psychiko, telephone number: 210 6926286, fax number: 210 6994423

Find our Products

replika rolex swiss iwc replica replica breitling watches clone rolex top replica watch high quality replica watches rolex watches fakes fake audemars piguet best fake rolex best rolex replica diamond watches replica tag watch omega skeleton replica replica cartier watches paypal cheap imitation watches best replicas watches imitation rolex