Εντυπώσεις από το 1ο Bio Festival που πραγματοποιήθηκε 11-13 Μαίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Kανείς δεν πρέπει να έχει προκαταλήψεις….

Συνήθως τα φεστιβάλ που γίνονται στο Γκάζι είναι πατείς με πατώ σε, τα περίπτερα είναι απεριποίητα και συχνά άσχετα με το θέμα για το οποίο γίνεται η έκθεση.  Πήγα λοιπόν το Σάββατο στο Φεστιβάλ Βιολογικών Προϊόντων με τον φόβο ότι θα δω κάτι παρόμοιο. Αλλά εξεπλάγην ευχάριστα. 

Δεν είχε πολύ κόσμο, μπορούσες να μιλήσεις με τους παραγωγούς, τα περίπτερα ήταν περιποιημένα και σοβαρές εταιρείες και παραγωγοί ήταν παρόντες όπως π.χ. οι Ευβοιότοποι με το βιολογικό κρέας, οι φοβεροί γίγαντες Κοζάνης που έχουμε παρουσιάσει στο περιοδικό, η Cocowa wild chocolate, το Holy Ginger, η Salt Odyssey, ο Σαχινίδης με τα υπέροχα crackers και ένα σωρό άλλοι. Στην είσοδο ένα περίπτερο με εκπροσώπους των βιολογικών λαϊκών της Αθήνας που πολύ ευγενικά εξηγούσαν στο κοινό τι θα βρει στις βιολογικές λαϊκές και γιατί είναι σημαντικό να ψωνίζουμε από τους παραγωγούς τους. 

Είναι  αλήθεια ότι καινούργια προϊόντα που δεν τα γνωρίζαμε δεν βρήκαμε πολλά.  Oμως  γνωρίσαμε κάποιους νέους παραγωγούς που θα τους παρουσιάσουμε εν καιρώ στον Γευσιγνώστη.  Λάδι, ελιές με όλα τα παραπροϊόντα (πάστες ελιάς κλπ) και μέλι είχαν την τιμητική τους. Από τα καινούργια που ξεχώρισα μια εταιρεία που παράγει αλεύρι και λάδι από μυρωδικά χόρτα. Δοκίμασα κριτσινάκια φτιαγμένα από αλεύρι μαραθόσπορου που με ενθουσίασαν.

Επιφυλάσσομαι για αναλυτική παρουσίαση στο περιοδικό. Κάτι ακόμη που μού άρεσε πολύ ήταν ότι το γεωπονικό πανεπιστήμιο εμφιάλωσε και βγάζει στην αγορά βιολογικό κρασί με την ετικέττα «Γνώση» από τα κτήματά του στα Σπάτα. Μαλαγουζιά, σαββατιανό και ασύρτικο. 

Φεύγοντας, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό και αγόρασα ένα γλαστράκι με βιολογικό δυόσμο – είναι η εποχή του.

Στον επόμενο Γευσιγνώστη, θα διαβάσετε πώς καλλιεργείται και πως φυλάσσεται για να τον έχετε όταν δεν θα υπάρχει φρέσκος.

Πηγή

Δείτε τα Νέα μας:

  • 1
  • 2

Φούρνος Σαχινίδη

logosm

Είδη αρτοποιίας

Επικοινωνία

Μαντζουράκη 2, Αθήνα
  21 0692 6286 / 693 6926286
info@saxinidis.gr